Tijdens de lock-down kun je bij G-Force iedere maandag tot en met donderdag van 17.00-20.00uur aan de buitenfitness deelnemen.

Ook wanneer je geen lid bent. Speciaal daarvoor hebben wij een lock-down abonnement geopend voor slechts €8,31 per week mag je onbeperkt deelnemen. Dit abonnement stopt direct wanneer de lock-down wordt beëindigd.

G-Force Fitness biedt ook bedrijfsfitness aan. Wil jij de gezondheid van je werknemers verbeteren of goedkoper fitnessen via je werk? Dat kan!

De voordelen van bedrijfsfitness bij G-Force Fitness:

 • Financieel voordeel: Het fiscale voordeel voor de medewerker kan oplopen tot wel 50%
 • Bij ons train jij of jouw werknemers onder begeleiding
 • Wij hebben een breed aanbod aan live groepslessen
 • Wij maken voedingsschema’s en trainingsschema’s op maat
 • Gratis douches en lockers
 • Wij zijn 364 dagen per jaar open
 • Verhogen arbeidsproductiviteit
 • Verlagen van ziekteverzuim
 • Wij bieden ook Fysiotherapie, Personal Training, Cardio training, Fitness, Krachtfitness, Medische fitness, Vetmeting en Sport supplementen aan

G-Force Fitness werkt samen met een van de grootste bedrijfsfitness organisaties van Nederland. Zo kan jij, als werkgever of werknemer, de keuze maken voor het bedrijfsfitness abonnement dat het beste bij jou past!

Wil je meer weten over bedrijfsfitness? Zie onderstaande link en kom meer te weten over de mogelijkheden van bedrijfsfitness bij G-Force Fitness:

https://www.bedrijfsfitnessnederland.nl/

Samenvatting

We trainen hard, maar de cijfers voor blessures blijven maar stijgen. Dit heeft 3 kernoorzaken:

 • Ongunstige houding van de schouder(en/of andere gewrichten) tijdens het trainen;
 • Spieren die worden verwaarloosd;
 • Niet in staat om de oefening goed uit te voeren.

De basis

Het is fijn om te zien dat veel mensen trainen. Dat fitness centra druk bezocht worden met gepassioneerde leden, die hun uiterste best doen om er goed uit te zien en vooral gezond te blijven. Men stopt er enorm veel energie, tijd en discipline in. Maar het belangrijkste wordt nog wel eens vergeten. En dat is gezond en goed trainen.

Dan heb ik het er niet over dat men niet weet welke oefening goed is voor welke spiergroep, of dat ze niet weten hoe je spiermassa kan groeien. Maar over dat velen de basis niet onder controle hebben waardoor ze constant aan het bouwen zijn op een slechte/zwak ondergrond. Groot kans dat je gebouw dan instort.

Trainen heeft vele voordelen, maar wanneer je niet op een goede manier traint, is er een kans dat je jouw lichaam schade aanricht. Dit kan ervoor zorgen dat je klachten ervaart en je tegelijk afvraagt hoe dit mogelijk is, omdat je naar jouw mening goed bezig bent.

De uitvoering kan soms beter en de oefeningen die gekozen worden, zijn soms ook net die oefeningen die een verhoogd risico op het krijgen van blessures met zich meebrengen. Vaak begint het met een lichte irritatie (bijvoorbeeld, aan de schouder) welke je negeert en gewoon doorgaat. Je hebt het vast wel eens gezien, het moment dat iemand opstaat na een setje bankdrukken en ff wrijft over zijn schoudergewricht.

Schouder pijn

Het blijkt dat bezoeken aan de spoedeisende hulp zijn gestegen tot wel 35%, mede door gewichtheffen, en dat ¼ deel hiervan komt door een onjuiste training. En dat 36% van de klachten ontstaan in het schoudergewricht(Kobler, 2010). Terwijl het heel makkelijk is om dit te voorkomen, besteden velen hier vaak te weinig aandacht aan. In mijn volgende stuk zal ik erop ingaan hoe we dit kunnen doen, maar eerst de belangrijke onderliggende oorzaken.

Hoe wordt dit veroorzaakt?

Drie belangrijke oorzaken zijn:

 • De ongunstige houding van de schouder die wordt aangenomen tijdens het uitvoeren van sommige oefeningen. De oefeningen die de schouder in een ongunstige positie plaatst, zijn bijvoorbeeld de Lateral deltoid raises en de upright rows(zie foto). Tijdens deze oefeningen vernauw je de ruimte in de schouder, waardoor de pezen van de spieren ingeklemd raken(impingment).

Upright row

 • De kleine spieren worden verwaarloosd. Deze spieren zijn van cruciaal belang voor het optimaal kunnen bewegen van bijvoorbeeld onze schouder, zoals de cuff spieren.
 • Als laatst, misschien wel het belangrijkst, de uitvoering van de oefening. Ik doel er dan niet op of je weet hoe je het moet uitvoeren, maar of je het KAN uitvoeren. Velen zijn niet in staat om een oefening boven schouder hoogte, zoals dumbel press, uit te voeren. Ons lichaam moet voldoen aan bepaalde eisen, zoals voldoende mobiliteit in de thoracale wervelkolom, wil je een oefening boven de schouder gaan uitvoeren.

Oplossing

Het is heel simpel om de kans op het krijgen van blessures te verkleinen door te focussen op deze drie punten. In mijn volgende stukken zal ik in gaan op de boven genoemde drie punten en vertellen hoe je op een gezonde en goede manier kunt trainen. Het zijn simpele dingen die een grote impact hebben op je gezondheid en je training. Wil je deze gouden tips niet missen, houd dan mijn pagina in de gaten en deel het met anderen die dit ook moeten weten.

Misschien ben je ook geïntresseerd in andere interessante stukken?

Wil je op de hoogte blijven van interessante artikelen? Like en volg mijn Facebook pagina

Faruk Kaya
Therapy and Fit